Blog Yazıları İçin SEO İpuçları - Best4SEO

Blog Yazıları İçin SEO İpuçları

BLOG YAZILARI İÇİN SEO İPUÇLARI Ocak 9, 2023

Blog Yazıları İçin SEO İpuçları

Bu yazıda, Best4SEO size blog yazıları için bazı SEO ipuçları gösterecek. Bir sayfa yazmaya benzer, çoğu kural SEO dostu olması gereken tüm içerikler için geçerlidir. Siz de hizmetlerimiz için her zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir web sayfasına içerik yazmak veya blog yazısı eklemek istediğinizde SEO dostu olmaları Google gibi arama motorlarında daha üst sıralarda yer almanıza ve web sitenize daha fazla organik trafik çekmenize yardımcı olacaktır.

Bir blog gönderisinin optimizasyonu, bir web sayfasını optimize etmek kadar önemli olmasa da, bu, bloglarınızın SEO dostu olmaması gerektiği anlamına gelmez.

SEO Tips For Blog Posts

Web sitenize bir blog bölümü eklemenin amacı, okuyucularınıza ilgilerini çekebilecekleri veya bazı sorunları veya soruları olabilecekleri konularda daha fazla bilgi sağlamaktır.

Kitlenizi Tanımlayın

Blog Gönderileri İçin 8 SEO İpucundan ilki hedef kitlenizdir. İster yeni bir blog başlatıyor olun, ister mevcut web sitenize bir blog bölümü ekliyor olun, biraz pazar araştırması yapmanız şiddetle tavsiye edilir. Tıpkı yeni bir ürün veya hizmet lansmanı yapmak üzereyken olduğu gibi, makalelerinizi hangi hedef kitleye okumak istediğiniz konusunda biraz araştırma yapmalısınız. Onları yaş gruplarına, coğrafi konuma veya uygun bulduğunuz başka herhangi bir özelliğe göre tanımlamayı deneyin. Bunu yaparak, işinizi hangi kanalda pazarlamak istediğiniz konusunda iyi bir fikir sahibi olacaksınız, yani SEO ile birlikte SEM’i hiç düşündünüz mü?

Anahtar Kelime Araştırması

İçeriğinizin SEO için optimize edilmesini istediğinizde, gerçek yazma sürecinden önce birkaç adım vardı. Odak anahtar kelimenizin ve diğer anahtar kelimelerin içerikte yer alması bu önleyici adımların en önemlisidir.

Bu nedenle, Blog Yazıları İçin SEO İpuçları’nın 2. bölümünde, ödevinizi yapmanızı, anahtar kelimeleri arama hacmine ve coğrafi konuma ve tabii ki rekabet düzeyine göre araştırmanızı tavsiye ediyoruz. Anahtar kelimelerin varlığı, rastgele bir araya getirilmek yerine, içeriğinizi tamamlamalı ve mükemmel bir şekilde uymalıdır.

Çevrimiçi olarak kullanabileceğiniz birkaç anahtar kelime araştırma aracı vardır:

  • Semrush.
  • Soovle.
  • Jaaxy.
  • Google Arama Konsolu.
  • Ahrefs Anahtar Kelime Gezgini.
  • SECockpit.
  • Google Anahtar Kelime Planlayıcı.
  • KeywordTool.io.

Blog Gönderileri İçin SEO İpuçları: Görsel Ekleyin

Resim veya video gibi görseller içermeyen herhangi bir sayfa veya blog sıkıcı kabul edilir. Bu nedenle gönderinizde en az 1 veya 2 görsel olmasına dikkat edin ama aşırıya kaçmayın, sırf bu görselleri sırf bu olsun diye üst üste yığmayın.

Tıpkı içerik için SEO kuralları olduğu gibi, resimlerin ve videoların da SEO dostu olması için kuralları vardır. Bir resim veya video benzersiz olmalı ve çalınmamalıdır. Görüntüye odak anahtar kelimenizi içeren bir Alternatif metin ekleyin, görüntünün neden bahsettiğini anlatmak için bir açıklama, bir açıklama ve tabii ki bir başlık ekleyin. Anahtar kelimeleri kullanmak için resimlerden yararlanabilirsiniz. Ayrıca, bir görüntüyü indirirken, dosyayı rastgele sayılar veya harfler yerine alakalı bir adla yeniden adlandırdığınızdan emin olun.

Kaydedebileceğiniz ve içeriğiniz için resim indirebileceğiniz bazı stok siteleri şunlardır:

  • Shutterstock.com
  • Fotolia.com
  • Dreamstime.com
  • Gettyimages.com
  • iStockPhoto.com
  • Stocksy.com
  • Crestock.com
  • 123rf.com

SEO Başlığı ve Meta Açıklaması

Odak anahtar kelimesini ve diğer anahtar kelimeleri (mümkünse) SEO başlığınıza ve meta açıklamanıza eklemek, SEO’daki en önemli şeylerden biridir. SEO başlığı, sayfanızın arama motoru sonuçlarında nasıl göründüğüdür ve meta açıklaması, altında gösterilen küçük açıklamadır.

Meta açıklaması 155 ile 160 karakter arasında olmalıdır. Bu en iyi uzunluktur, çok kısa veya çok uzun olmasını istemezsiniz. SEO başlığına gelince, bunun akılda kalıcı ve ilginç olmasının yanı sıra alakalı olmasını da istersiniz. 50 ile 60 karakter arasında olmalıdır.

Blog Yazıları İçin SEO İpuçları: URL

Gönderi URL’nizin SEO dostu olması için URL’sinin 75 karakter ile 115 karakter arasında olması gerekir. Ayrıca, odak anahtar kelimenizi içermesi ve a, an, the, is…

Google algoritmaları ayrıca URL’de yer alan karakterleri de önemser, bu nedenle kural olarak ASCII olmayan karakterleri ve büyük harfleri eklememelisiniz.

Bağlantı Yapısı

Bağlantı kurmanın en iyi şekilde kullanılması için şu kuralları izleyin:

  • İlgili diğer blog gönderilerine bağlantı.
  • Yüksek yetkili harici web sitelerine bağlantı (Wikipedia gibi)
  • Web sitenizdeki önemli sayfalara bağlantı vermenin bir yolu olarak blog gönderilerini kullanın
  • Link verdiğiniz sayfadan bir anahtar kelimeyi çapa anahtar kelime olarak kullanın.
  • 1.000 kelimelik bir içerikte 4-5’ten fazla bağlantı eklemeyin.
  • Listeler içinde bağlantı kurmayın, paragraflar içinde bağlantı kurun.

Kategorileri ve Etiketleri Kullanın

Blog Gönderileri İçin SEO İpuçlarından bir diğeri de kategoriler ve etiketlerdir. Kategoriler ve etiketler, içeriğinizi yalnızca sizin için veya okuyucular için değil, arama motorları için de sıralar.

WordPress’te kategoriler, içeriği düzenlemenin genel yollarıdır. Büyük bir konuyu veya ilgili bir grup konuyu belirtirler. Kategoriler hiyerarşik olduğundan, web sitenizdeki materyalleri düzenlemek için harika bir yöntemdir.

Etiketler ise daha ayrıntılıdır ve gönderinizin tam olarak ele alacağı konuyu belirtir. Etiketleri kullanmanın en iyi yolu, çoğunlukla blogunuzun içeriğini temsil eden ve tercihen yazı anahtar kelimenizi içeren kelimeleri eklemektir. Gönderi başına 2’den fazla etiket kullanılması önerilmez.

İçeriğinizin Okunmasını Kolaylaştırın

Blog Gönderileri İçin SEO İpuçları’nın sonuncusu içeriğin kendisidir. İçerik yazarlarının bir blog yazısı yazarken unutma eğiliminde oldukları önemli şeylerden biri, gerçekte insanlar için yazıldığı halde arama motorları için yazdıklarıdır.

Uzun paragraflar yazmayın, paragrafları kısaltmayın ve ilginç şeyler için listeler kullanmayın. Okuyucular için daha kolay erişilebilirlik amacıyla gönderinizi bölümlere ayırmak için başlıklar ekleyin ve bir içindekiler tablosu ekleyin.

Tags: Blog gönderileri için SEO İpuçları SEO SEO Dostu İçerik

gülistan ekinci

Gülistan Ekinci is a talented backlink expert who has been working for Best 4 SEO since 2020. In her role, she is responsible for securing high-quality backlinks for the company's clients, helping to improve their search engine rankings and visibility online. With a deep understanding of search engine optimization techniques and a keen eye for detail, Gülistan has proven herself to be a valuable asset to the Best 4 SEO team. Her commitment to delivering results for clients and her passion for staying up-to-date with the latest industry developments have helped her to excel in her role and establish herself as a leader in the field of backlink management.

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir