İyi bir SEO URL Yapısının nasıl oluşturulacağına ilişkin en iyi uygulamalara dalmadan önce, temel bilgilerle başlayalım ve bir URL’nin ne olduğunu ve neye ayrıldığını açıklayalım.
URL terimi, Tekdüzen Kaynak Bulucu’nun kısaltmasıdır ve belirli bir web sitesine erişmek için girdiğiniz adrestir.
Optimize edilmiş bir SEO URL’sine sahip olmak, web sitenizin hiyerarşisini böldüğü ve her sayfanın içeriğini netleştirdiği için siteyi görüntüleyenleriniz için önemlidir. Web sitenizin sıralaması için de önemlidir çünkü sayfalarınızın yapısını kullanıcılara açıkladığı gibi arama motoru algoritmalarına da netleştirir.
Aşağıdaki resimde, yaygın olarak kullanılan yaygın bir URL yapısı türüdür.
Tüm web sitelerinin aynı URL yapısını izlemesi gerekmez. Web sitesinin türüne ve ihtiyaçlarına bağlıdır. Örneğin, bir blog, bir devlet web sitesinden veya bir e-ticaret web sitesinden farklı bir yapı kullanabilir.
Daha iyi kullanıcı deneyimi ve Arama Motoru Sonuçlarında daha iyi sıralama için web sitenizin URL yapısını optimize etmek amacıyla kullanabileceğiniz birkaç uygulama vardır.
Şimdi uygulayabileceğiniz bu uygulamalardan bazılarına göz atalım:
Yukarıda belirttiğimiz gibi, SEO URL yapısı web sitenizin amacına bağlıdır. Ancak basit, mantıklı, kolay anlaşılır ve web sitenizin sayfaları arasındaki ilişkiyi netleştiren bir yapı kullanmak en iyi taktiktir.
Köprü Metni Aktarım Protokolü Güvenli, HTTPS, S güvenli anlamına gelir. Bu, kullanıcılarınız arasında güven uyandıracak ve web sitenize daha fazla güvenilirlik kazandıracaktır.
Sadece adres çubuğunda daha fazla yer kaplıyor ve modası geçmiş görünüyor. www öneki olmadan, URL yapınız daha düzenli görünür ve alan adınıza daha fazla önem verir.
URL’nizi çok uzun veya çok kısa yapmamaya dikkat etmelisiniz. Optimum URL uzunluğu 50 ile 60 karakter arasındadır. Basit ve net tutun.
Odak anahtar kelimesinin sayfanızın veya gönderinizin URL’sinde yer alması kesinlikle önemlidir. Anahtar kelimeyi URL’ye rastgele doldurmadığınızdan emin olun, anlamlı görünmesini sağlayın.
282 / 5,000
Translation results
Translation result
star_border
Büyük harfler ve À È Ì 网络 gibi ASCII olmayan karakterlerin SEO URL’nize dahil edilmemesi gerekir. Bu nedenle, web siteniz İngilizce değilse ve kullandığınız dilde ASCII olmayan karakterler varsa, odak anahtar sözcüğü bu karakterleri içerse bile bunları kullanmayın.
Sayfa bağlantınızdaki kelimeleri ayırmak için tire (-) kullanın. URL’ler kelimeler arasında boşluk bırakmaz ve alt çizgi söz konusu olamaz! Kısa çizgiler, Google Algoritmaları ve okuyucularınız için de en basit ve en net yoldur.
Aşağıdaki farkı kendiniz görün:
http://best4seo.com/en/our-services/seo-services/
http://best4seo.com/en/ourservices/seoservices/
http://best4seo.com/en/our_services/seo_services/
URL’nizi daha okunabilir hale getirmek için an, a, ve, veya, on, of… vb. gibi durdurma sözcüklerini URL’nizden kaldırın. Yalnızca URL’nizi gereksiz yere daha uzun ve daha az net hale getirirler.
URL’yi daha çok bir SEO URL yapısı yapmak için düzenlerseniz, bozuk bağlantıların görünmediğinden emin olmak ve ünlü 404 Hata Sayfasını görmek için kalıcı yönlendirmeler eklemelisiniz.
Bir kullanıcı sayfanızın eski URL’sine tıkladığında yenisine yönlendirilmesi için bir 301 yönlendirmesi ekleyin. Bazı SEO eklentilerine göz atabilirsiniz, bunlar genellikle yeniden yönlendirme konusunda size yardımcı olan araçlar içerir. Ancak, SEO için kötü olan web sitenizin hızını yavaşlattığı için, yeniden yönlendirme bağlantılarıyla aşırıya kaçmayın.
Bunu her zaman yapmak zorunda değilsin. Alan adımıza bakın, örneğin best4seo.com, içinde bir numara var. Sorun değil çünkü alınabilecek bazı önlemler var.
Örneğin, bir sayı biraz karışıklığa neden olacaksa, ya heceleyin ya da hecelenmiş versiyonun alan adını da satın alın. Bu şekilde, kullanıcılar alan adınızı karıştırsalar bile, örneğin Best 4 SEO veya Best For SEO, web sitenize yönlendirileceklerini garanti edersiniz.
SEO URL’si kolay anlaşılır olmalı ve bir araya getirilmiş zor karakterler içermemelidir. Ortalama bir insanın anlayabileceği kadar basit olmalıdır.
Başka bir deyişle, sayfa içeriğinizin ne hakkında olacağını ifade ederken URL’nin kesin olmasına izin verin.
Bir SEO URL yapısı oluşturmak için YAPILACAKLARI ele aldıktan sonra, YAPILMAYACAKLARI tartışmanın zamanı geldi.
Kesin cevap evet, bir SEO URL’sine sahip olmak, web sitenizi tararken Google botları için kesinlikle önemlidir.
Hiç anlam ifade etmeyen bir URL gördünüz mü?
Örneğin, önce web sitesinin alan adını ve ardından birbirine yapışmış bir grup karakteri içerir.
Bu sadece çirkin görünmekle kalmaz, aynı zamanda sayfanızdaki içeriği bozar ve kullanıcıların kafasını karıştırır.
Arama Motorları, kullanıcı deneyimini çok önemser ve evet, her kullanıcının belirli bir web sitesine erişirken sahip olduğu memnuniyet düzeyini analiz edebilirler.
SEO dostu olmayan bir URL, kullanıcı memnuniyetini azaltacak ve sonuçta web sitenizin sıralamasına zarar verecektir.
Son birkaç yılda arama motorları, insan kullanıcı deneyiminin giderek daha fazla farkına vardı ve çevrimiçi web sitelerinin SEO uygulamalarını buna göre değerlendirmek için algoritmalar kullanıyor.
Bunlar, web sitenizdeki sayfalar veya makaleler için SEO dostu bir URL yapısı geliştirirken akılda tutulması gereken en önemli on şeydi. Web sitenizin işlevi en önemli husus olduğundan, seçtiğiniz yapının kararla ilgisi yoktur.
Ancak bu 10 en iyi uygulamayı takip ederseniz, arama motorları için optimize edilmiş bir URL’ye sahip olacaksınız ve arama sonuçlarında size daha yüksek bir sıralama kazandıracak.
SEO URL’sindeki bir şey değiştiğinde, 301 yönlendirmesi kullanmadığınız sürece o sayfa kullanıcılar tarafından bulunmayacaktır. Bu, kullanıcıların yeni sayfanıza erişebilmesi için eski sayfa URL’sini yeni sayfa URL’sine gidecek şekilde ayarlamanız gerektiği anlamına gelir.
En iyi SEO URL yapısı, tek bir anahtar kelime içerirken sayfa içeriğinin ne hakkında olacağını açıklayan ve tüm kullanıcılar için basit ve anlaşılır olan kronolojik, kısa ama bilgilendirici bir URL’dir.
Evet, SEO için iyi bir URL’ye sahip olmak, hem ziyaretçilere hem de arama motorlarına web sitenizin içeriğinin ne hakkında olacağını netleştirdiği için hala çok önemlidir.
Bir sayfanın URL’sini değiştirdiğinizde veya içeriğinizi başka bir sayfaya taşıdığınızda ve insanlar o eski bağlantıya tıkladığında ”404 Sayfa Bulunamadı” hatası çıkıyor. Bu sorunu çözmek için, arama motorunun bu yeni bağlantının eskisinin içeriğine sahip olduğunu anlaması ve okuyucuları otomatik olarak yeni geçerli sayfaya yönlendirmesi için bir 301 yönlendirmesi kullanmalısınız.
İşte web sitemizden bir örnek http://best4seo.com/en/our-services/arabic-seo. İlk olarak, web sitesinin güvenli olduğu ve kullanıcıların verilerini koruduğu anlamına gelen HTTPS protokolüne sahiptir. Ardından alan adımız gelir. Bundan sonra sayfanın hangi dilde olacağı, çünkü sitemiz üç farklı dilde sunulmaktadır. Ardından sayfanın üst kategorisi olan ”Hizmetlerimiz” URL başlığı gelir, ardından buradaki odak konu olan kalıcı bağlantı gelir, bu durumda ”hizmetlerimizin” bir parçası olan Arapça SEO’dan bahsediyoruz. .
World Wide Web’de, bir bağlantı grubu, SEO sıralamalarını yükseltmek amacıyla tümü gruptaki diğer web sitelerine bağlanan herhangi bir web sitesi grubudur. Bu hiper bağlantıların amacı, üye web sitelerine daha fazla trafik çekmektir.